Comment

SILJE & JOHAN // Gårdsbryllup på Helgelandskysten

Noen bryllup vet man bare blir et for historiebøkene, og dette var definitivt et av dem. Så utrolig glad for at jeg fikk bli kjent med disse vakre sjelene, og være en del av deres bryllupshelg. Samt få se enda mer av vårt eventyrlige land. Denne turen tok også pusten fra meg ett par ganger. Johan er oppvokst i Brønnøysund, men foreldrene vokste opp to nydelige steder litt lenger ute i periferien, og jeg fikk lov å bli med begge steder. Første dag fikk jeg bli med til farens barndomparadis - Hysvær - et av de ytterste fiskeværene på Helgelandskysten, og en del av Vega Øyan. En liten holme med hav så langt øyet kan se. Helt, helt magisk. Her vokste brudgommens far opp, og huset er fortsatt i familien. Stillheten der var så mektig - jeg hørte ikke annet enn naturens lyder, og sugde til meg hver solstråle og hvert øyeblikk av denne sjeldne opplevelsen. Brudeparet hadde selv tilbrakt en hel sommer på den lille øya som fuglevoktere. Det har fra eldgammel tid blitt samlet dun av ærfugler her, og den tradisjonen blir fortsatt voktet. Anyway - en utrolig nydelig dag og opplevelse jeg vil huske til jeg blir gammel.

Videre er Johan sin mor oppvokst på et lite småbruket langt inne i Ursfjorden i Sømna, og det var her hele bryllupet sto. Familien fra Brønnøysund, og Siljes fra Otta i Gudbrandsdalen, og enda flere i bygda har stått beinhardt på for å gjøre løa i stand til en real bryllupshelg. De klarte til og med å lage vei gjennom skogen som leder ned til fjorden og svabergene. Der fant vielsen sted, og det hele er bare en drømmedag. Kvelden/natten før bryllupet tok også brudeparet og jeg en liten tur opp på en høyde og fikk roet puls og tanker ned med fullmåne, fjell og hav.

Og jeg mener det når jeg sier det; Silje og Johan - takk for alle opplevelsene dere beriket meg med - både i form av omvisning og historikk, gode samtaler, fantastiske venner og familier, og en plettfri bryllupsdag. Den endte til og med med nattbading med en stor prosentdel av gjestene. Det var virkelig en opplevelse for livet, og jeg føler meg så veldig beæret som fikk dele dette med dere. Nå er det på tide at andre også får ta del i det, og plukke opp gode tips til hvordan lage en vellykket feiring:)
Så; scroll i vei!

Comment